I dag er telefonen med oss over alt. Tanken på å glemme igjen telefonen hjemme har tatt over for det gamle marerittet; å møte på jobb uten bukser. Selv om telefonen i dag er det første vi ser på når vi våkner og det siste vi legger fra oss før vi legger oss, så er det mange funksjoner vi ikke bruker i det daglige, som vi helt sikkert kunne ha bruk for. Her tar vi for oss et par "skjulte", nyttige og unyttige, funksjoner du finner relativt enkelt på din iPhone. Har du lignende tips for Android, så kommenter gjerne under saken.

 

De fleste av disse funksjonene krever minimum iOS 8 eller høyere.1. Se hvilke applikasjoner som drar mest batteri på telefonen din. 

 

Skjulte funksjoner iPhone
 

Om du sliter med at batteriet på telefonen din går tom for fort, så kan du gå til Innstillinger> Batteri, for å se hvilke apper som bruker mest batteri på telefonen din.

  

2. Vis alle bildene som du har sendt og mottatt på SMS fra en person

 

 

Skjulte funksjoner på iPhone
 

Du husker at en venn har sendt deg et bilde på SMS, men det er mange meldinger siden. Du kan enkelt finne igjen dette bildet eller et du har sendt til denne personen. Du åpner samtalen med personen under "Meldinger-appen" på telefonen din. Trykk på detaljer, øverst i høyre hjørne. 

3. Send lyd og videomeldinger som forsvinner av seg selv. 

 

Skjulte funksjoner på iPhone
 

Du kan sende lydmeldinger og videomeldinger via meldinger som forsvinner etter to minutter. Om du går til innstillinger> meldinger og scroller helt ned, så vil du finne innstillinger for lyd og videomeldinger. Du kan velge mellom å la de bli borte for alltid etter 2 minutter eller aldri. 

4. Del din nåværende posisjon med en venn.

 

Skjulte funksjoner på iPhone
Om du ikke orker å skrive en lang avhandling om hvor du er, så kan du enkelt sende posisjonen din til en annen person via SMS. Trykk på "Detaljer" øverst i høyre hjørne i meldingstråden og velg "Send min nåværende plassering". 

5. La en venn se plasseringen din så lenge du vil

skjulte funksjoner iPhone
 

Om du ønsker at venner og familiemedlemmer skal kunne følge hvor du er direkte, så kan du følge samme steg som i punkt 4 og velge "Del plasseringen min" og ikke "Send min nåværende plassering". Du kan velge mellom å dele din plassering, ut dagen eller for alltid.6. Få Siri til å lese alt

Skjulte funksjoner iPhone

Du kan få Siri til å lese artikler på nettsider, bøker, meldinger og mer ved å gå til Innstillinger> Generelt> Tilgjengelighet> Tale. Skru på "Les opp skjerm". Du kan i tillegg velge hastighet, språk, om du ønsker at teksten som leses opp skal utheves etc. Når du ønsker det du ser opplest, så skal du sveipe nedover med to fingre fra toppen av skjermen. Siri vil nå lese opp innholdet på skjermen.

  

7. Se hvor du har vært

 

Skjulte funksjoner iPhone
Din iPhone registrer alle steder du har vært, og disse plasseringene kan du finne igjen, om du graver i telefonens innstillinger. Trykk på "Innstillinger" og gå til Personvern> Stedstjenester> (scroll ned til) Systemtjenester>Ofte besøkte steder. Nå skal du kunne se en logg over steder du har hatt med deg telefonen.Har du andre tips og triks, så kommenter gjerne under her. Innlegget er i stor grad basert på et engelsk innlegg fra Business Insider av Steven Tweedie. Der vil du også finne 20 funksjoner til du kan ha nytte av å vite om.