Det har aldri vært viktigere å ha en mobiltilpasset nettside. Er din nettside klar til 21. april?

Det er forventet at søk via mobil vil gå forbi søk på desktop dette året. Derfor er du, som jobber i en bedrift, nødt til å ha en mobiltilpasset side. Fordi fra og med 21. april vil Google utvide bruken av mobilvennlige sider og straffe sider som ikke er mobiltilpasset. Dette sender et signal om hvor mange søk som gjøres via mobil. Dersom du ikke har en mobiltilpasset side vil det bli vanskeligere å rangere i søk etter 21. april. Google har også forklart at algoritmene er basert på side for side noe som betyr at dersom du har ti sider som er mobiltilpasset og ti som ikke er det, vil de sidene som er mobilvennlige dukke opp i søk, mens de andre ikke gjør det.

2015-03-05-SEMPRO_Google_Go_Mobile_800x480_3
Den oppdaterte algoritmen som gjør at mobiltilpassede sider rangerer bedre i søk vil fungere bedre enn Google Panda(1) og Google Pingvin(2). Google er verdens største søkemotor, derfor er sjansen for at den største delen av trafikken til din nettside går via Google. For mange er det viktig med organisk trafikk uansett hva slags bedrift man jobber i. De siste årene har Google, gjentatte ganger, spredd budskapet om at sider tilpasset mobil er viktig. Istedenfor bare å fortelle hvor viktig det er, gjør de nå alvor av det. Halvparten av norske nettsider er ikke mobilvennlige. Men det mest skremmende tallet er at nærmere 80 prosent av norske bedrifttsider heller ikke har mobiltilpassede sider. Da Google annonserte den nye algoritmen fortalte de at den ville ha en betydlig innvirkning på søk via mobil. Selskapet forteller at endringen i søk vil ha en innvirkning på alle søk gjort via mobil over hele verden. Som et resultat av dette vil brukerne få bedre kvalitet i søkene sine.

Det er en del ting som er viktig å tenke på. Selv om mange mobiler får større skjermer, er det må du ta i betraktning at mange fortsatt har mobiler med mindre skjermer, for eksempel iPhone 5. Derfor bør innholdet på siden være tydelig og lesbart. Sørg for å ha en side hvor man slipper minst mulig scrolling og at innoldet ligger organisert og ikke på tilfeldige steder. Tenk også på de (oss) med pølsefingre og sørg for at klikkbare lenker er tydelige og enkel.

Administratorer som vil teste om siden er mobiltilpasset kan bruke et Google-verktøy for å evaluere statusen på siden. Hva gjør du dersom siden din ikke består teksten? Ta gjerne kontakt med oss så kan vi hjelpe deg.

2015-03-05-SEMPRO_Google_Go_Mobile_800x480_2
(1)Google Panda var et søkefilter som ble lansert i 2011. Filteret gjorde at sider med lite eller dårlig innhold ikke rangerte øverst i søk på søkemotoren.

(2)Google Pinguin ble lansert i 2012 og var nok et søkefilter som sørget for at sider med spam ikke rangerte i søk. Dette gjaldt spesielt sider som kjøpte linker eller jukset til seg topprangering i søk.