Vi i Sempro jobber i utgangspunktet for bedrifter med markedsføring i søk og sosiale medier. Dette medfører også mange hyggelige og mindre hyggelige spørsmål fra privatpersoner om hvordan ting gjøres på feks Facebook. Et spørsmål vi av og til får, fra personer som har mistet et nært familiemedlem eller venn, er hvordan de kan fjerne personens Facebookkonto. Her er fremgangsmåten:
Facebook vil behandle spesielle ønsker, for bekreftede nære familiemedlemmer, inkludert forespørsler om å fjerne deres kjæres Facebookkonto. Dette vil fjerne tidslinjen og alt tilhørende innhold fra Facebook, slik at ingen kan se det.

For alle spesielle forespørsler, krever Facebook bekreftelse på at du er et nært familiemedlem eller person med myndighet til å kunne utføre disse handlingene på vegne av avdøde. Forespørsler vil ikke bli behandlet hvis Facebook ikke klarer å bekrefte ditt forhold til den avdøde.

Eksempler på dokumentasjon som Facebook vil akseptere inkluderer:

  • Den avdødes fødselsattest
  • Den avdødes dødsattest
  • Bevis av myndighet i henhold til lokal lovgivning at du er den rettmessige representanten for avdøde eller hans / hennes eiendom.
Hvis du er et nært familiemedlem, og ønsker å be om at Facebook fjerner din kjæres Facebookprofil fra nettstedet, klikk her. Du kan også bruke dette skjemaet hvis du har en spesiell forespørsel om den avdøde brukerens konto.

Vi håper innlegget kan være til hjelp for de der ute som har fått den tunge oppgaven det kan være å finne frem i abonnement og nettprofiler etter en kjærs bortgang.

Du kan trykke her om du lurer på hvordan du sletter din egen Facebookkonto