Vi får mange spørsmål av kunder og likere på Facebook, og et som stadig dukker opp er: " Hvordan legge til Facebook administrator?" eller den andre "skulle gjerne latt deg ordne noe for meg, men aner ikke hvordan jeg legger deg til som Facebook administrator". Her er 2 (3) enkle måter å gjøre dette på.
administrator Facebook sider

Alternativ 1:
Legge til Administrator via likere. (for deg med få likere på siden)

 

I admin panelet på siden din (det over Coverbildet) ( så sant du selv er admin ;) ) . Der det står "New Likes". Trykk på "See all"

administrator Facebook - Facebook Sider
Da får du opp en pop-up boks med de som er likere av siden din. Ved siden av hver person står det utnevn til administrator eller "make admin". Trykk på denne og personen du valgte å utnevne blir lagt til under ditt administrer administratorer panel/admin roles.

Facebook administrator - Facebooksider
Du er ikke ferdig ennå. Du må huske å trykke lagre for å gjennomføre valget. Så blir du spurt om passord. Passordet du nå skal benytte er ikke pin-koden til minibankkortet ditt eller en PUK 2 kode. Du taster inn samme passord som du benytter for å logge deg på Facebook.

Du har nå lagt opp en ny Facebook administrator på siden. Dette er et godt alternativ om du har en forholdsvis ny side med få likere. Har du allerede mange likere av Facebooksiden din, så innebærer dette alternativet mye "scrolling". Da er kanskje neste alternativ bedre for deg.
Tips! Om du begynner å browse litt i pop-up vinduet du får opp etter du har trykket på "personer som liker dette" så vil du se at du også kan se andre sider som liker siden din, samt hvilke som er blokkerte personer/sider og i tillegg hvilke som er administratorer fra før.
Du kan kun legge til personer som administratorer av din side på Facebook Pages (altså ikke andre sider). Unntak er kontoer du har fått tildelt av Facebook som annonsører.

Alternativ 2 (3) er bra for deg som har mange likere av siden allerede, eller som utvikler siden uten at den er publisert. Noe vi skal komme tilbake til i en annen post.

Alternativ 2 (3):
Du er venn på Facebook med personen du ønsker å legge til som Facebook administrator eller du kjenner e-postadressen personen benytter til å logge seg på Facebook med.
 

Trykk på rediger side/edit page. I nedtrekksmenyen trykker du så på Admin Roles.

Under alle nåværende administratorer står det : " Start å skrive et navn eller en epostadresse.."

Er du venn med personen på Facebook, så begynner du å skrive inn navnet til personen i dette feltet. Når du så har funnet korrekt Anders eller Siv, trykker du på denne, personen blir så lagt opp som administrator, men før dette kan tre i kraft, så må du huske å trykke lagre endringer eller save. Du får så opp et pop-up vindu, hvor du må taste inn et passord. Benytt det samme passordet som du benytter for å logge på Facebook. Trykk bekreft, og du har lagt til en ny Facebook  administrator, med nøyaktig samme rettigheter som deg, så sant du ikke foretar deg noe. (Du kan sette hvilke rettigheter en person skal ha på din side)

Facebook sider - Hvordan legge til Facebook administratorer
Nå kan du sette administratorroller på dine administratorer. Valgene du har er Leder/Manager(kan gjøre alt), Innholdsskaper kan redigere siden, sende meldinger og opprette innlegg som siden, opprette annonser og vise innsikt. Moderator kan svare på og slette kommentarer på siden, sende meldinger som siden, opprette annonser og vise innsikt. Annonsører kan opprette annonser og vise innsikt. Innsiktsanalytiker kan vise innsikt/statistikk.

Er du ikke venn med personen på Facebook, så følger du samme steg som over, men istedenfor å begynne å skrive et navn i feltet, så skriver du inn hele epostadressen (dette må være en epostadresse som personen har registrert hos Facebook). Trykk på lagre endringer, så passordet ditt på nytt og bekreft, og jobben er gjort. Her er en video-"Quickguide" til hvordan legge til administrator!

Håper dette var til hjelp. Om du kjenner til flere måter å gjøre dette på så benytt kommentarfeltet under, eller om du ser grove "unøyaktigheter".