Å slette sin Facebook-konto kan jo være et alternativ fra tid til annen. Vi har lest om at det er en trend blant ungdommer å deaktivere kontoen sin i perioder, for så å komme tilbake, mens andre igjen bare vil ha en ny start. Vi oppfordrer selvsagt ikke til sletting av kontoen, da vår mening er at Facebook er det beste som har skjedd nettet siden andre browsere enn Internet Explorer. Men uavhengig av hvilken grunn du måtte ha for å ønske stenging, her er fremgangsmåten.

Vi har tidligere skrevet om 2 enkle måter å fjerne Facebook "vennespam" og hvordan legge til en administrator på en Facebookside. Her kommer en ny "How to" oppskrift fra oss i Sempro, som strider litt imot alle fibrene i kroppen. En annen viktig ting å tenke på er denne metoden ikke nødvendigvis er permanent. Om du logger på igjen innen 14 dager så kan du reaktivere kontoen din, slik at den allikevel ikke slettes. Om du går utover 14 dager slettes alt du kanskje har bygd år på å bygge opp.

Hvordan slette eller deaktivere din Facebook-konto
Steg 1 er å gå til denne linken: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Du vil da få opp et vindu som ser ut som dette (litt avhengig av språk, her på engelsk):

Hvordan slette eller deaktivere Facebook-kontoen din
Trykk på "Delete My Account". Du vil så få opp en ny boks med vår gode irriterende venn Captcha:

Hvordan slette eller deaktivere Facebook-kontoen din
Skriv inn passordet du logger deg på Facebook med og skriv inn teksten du ser i Captcha-vinduet. Har du dårlig syn kan du også be om å få høre den som en lyd. Trykk på "Okay"

Du vil så få en ny boks opp:

Hvordan slette eller deaktivere Facebook-kontoen din
Trykk på "Okay"

Du har nå lagt din konto for sletting. Og den vil bli slettet etter at angrefrist-perioden på 14 dager har gått.

Angrer du allerede? Da skal du ha fått en mail som lar deg gå tilbake til Facebook-kontoen din for å reaktivere kontoen. Da avbryter du også sletting av kontoen.

Mailen ser slik ut:

Hvordan slette eller deaktivere Facebook-kontoen din
Du kan også logge deg på Facebook med brukernavnet ditt og passord innen 14 dager for reaktivering.

Hvordan slette eller deaktivere Facebook-kontoen din
Vi håper så få av dere som mulig benytter dere av dette blogginnlegget. Vi kommer i tiden fremover med en serie blogginnlegg med nyttige tips på Facebook for private og bedrifter.