En av de mer positivt mottatte endringer på Facebook, er Facebook Timeline, som nå snart er rullet ut til alle. Veldig mange har begynt å bruke den. Andre drøyer fortsatt litt, og tviholder på den gamle. Vi i Sempro viser deg et par funksjoner du burde kjenne til.
Det morsomme med Timeline er at under overflaten, dvs under menyer skjuler det seg noen "skatter". Disse skjulte skattene er det nok ikke alle som tar til seg med det første, men med nye tidslinjer ligger det potensielt mye moro i din nye profil, og oppgraderinger utover dette kommer sikkert snart.
Nye Facebook Timeline
Cover-bilde
Veldig synlig og for mange kanskje den største forandringen, til å begynne med, er det nye coverbilde på toppen av Timeline. Her kan du legge til et flott bilde fra din hverdag, et bilde du er stolt av, et bilde av familien eller kanskje noe som gjør profilbildet ditt morsommere. Det finnes en mengde gode eksempler rundt om på "interwebben" på personer som har gjort kule ting med coverbildet sitt. Det eneste du trenger å forholde deg til foreløpig er størrelsen (850x315 px) samt å ikke benytte bilder som er forretningsrelatert eller inneholder annonser. (Og som vanlig benytt kun bilder du har tillatelse til å benytte)
Activity Log/Aktivitets log
Denne funksjonen er kun synlig for profilens eier og gjør det lettere å finne innhold for publisering eller for å skjule ting på nye Facebook Timeline. Facebook lar deg funksjonen gamle innlegg på tidslinjen, eller til og med slette dem. Utrolig kjekt om du oppdager ting du kanskje ikke er så stolt av lenger, nå som Facebook har vært en del av folks hverdag en god stund.
Activity log - Nye Facebook Timeline
"View as"
Selv om det ble tilgjengelig før Timeline,  så er nok "View as" mye mer relevant i Nye Facebook Timeline. Til høyre for activity log-knappen, er det et pil-ikon som du kan klikke på for en liten drop-down meny, og "view as" er den første oppført i rullegardinmenyen.

View as funksjon - Nye Facebook Timeline Denne funksjonen lar deg vise din Timeline som om du var en av dine venner, abonnenter eller ukjente. Dette gjør at du kan se hva andre ser når de ser din profil. Du trenger ikke lenger logge deg på med en falsk profil (som er brudd på Facebooks retningslinjer) eller en annens profil for å se hva du deler med verden. Dette gjør det langt enklere å moderere ditt innhold. Ikke vis alt til alle, om du ikke ER av den typen.. ;)
"Life Event"
Life event- Nye Facebook Timeline
Facebooks lille røde hjerte som symboliserer et nytt forhold er kjent for alle, hva som ikke er så kjent ennå er kofferten, huset, eple og flagg, som alle vises innenfor nedtrekksmenyen som kommer fra å klikke på det bok-ikonet merket "Life event". Du finner den rett ovenfor statusoppdateringen til høyre for "Place" Om du totalvraket bilen og er stolt av det eller fikk deg et kjæledyr, Facebook liv begivenheter tjene som profil minner for hele livet fortid milepæler, anledninger eller hendelser - glad eller trist. Så er "Life event" ment som en enkel måte å føre inn milepæler i din timeline, om du vil dele det med venner eller offentligheten, blir opp til deg. Kanskje kan du kaste dagboken? eller albumer kan scannes og legges inn her.
"Map"
Map - Nye Facebook Timeline
Maps er Facebooks nye funksjon som tillater brukere å se i kartvisning, alle stedene de tidligere har sjekket inn gjennom steder. Visuelt er kartet unektelig kult, men det som skiller seg ut er evnen til å backlogge stedene du har vært, samt enkelt og raskt tagge eksisterende bilder med steder. Du kan også legge til steder du har bodd tidligere, ting du har gjort. Legge til bilder som samsvarer med dette i etterkant. Kjempe kjekt synes vi. Hva synes du?
Musikk/nyheter
Open graph apps er på fullfart inn, også i Norge. Spotify har ved å samarbeide med Facebook endret måten folk oppdager musikk på. Musikken du spiller gjennom Spotify er veldig synlig i Tickeren, og er det flere av vennene dine som hører på det samme, eller en venn har hørt flere sanger fra en artist, så hender det også det lages en egen post om dette i News feeden din. Å lete etter ny musikk er ikke lenger nødvendig.

Open graph - Nye Facebook Timeline.
Bare ta en titt opp i tickeren og prøv deg frem. Aviser har allerede adoptert denne måten å vise innhold på, og nettbutikker følger nok etter, også her i Norge, "så småning om". Vi gleder oss enormt. Det føles innimellom litt kleint å si at du liker det og det, da er det bedre å få egne ord, som at du hører på den og den låten. Kanskje hater du låten, men vil allikevel dele.

Det er en mengde nyheter, men vi tar litt flere etterhvert.

Er du allerede i gang med å benytte Timeline? Hva synes du så langt?