Det begynner nå å komme på banen en rekke useriøse aktører som selger Facebook "løsninger" til bedrifter. For oss som lever av å faktisk selge strategiske og grafiske løsninger, så er det litt tungt å svelge at bedrifter, som fokuserer på helt andre ting i hverdagen enn sosiale medier, men som ønsker å være tilstede for sine kunder, blir lurt av disse aktørene.
Jeg har ved flere anledninger fått tilbakemeldinger fra kunder og kolleger i bransjen om at de har fått oppringning av bedrifter som selger ren opprettelse av en bedriftside for altfra 5000 til 15000 kroner. Mange bedrifter tenker nok at nå får jeg en "proff" facebookside, med godt innhold og landingsside, samt et fint profilbilde som kan bære merkevaren deres på en god måte. Og hadde dette vært tilfelle, så ville jeg ikke skrevet dette innlegget.

Sannheten er at det mange av disse aktørene selger er ren opprettelse av en Facebookside. Bedriftseiere og beslutningstagere har som regel annet å gjøre enn å følge med på hvordan Facebook sider opprettes, så jeg tenkte jeg skulle gi en kjapp innføring i hvordan en basic Facebook Page skal opprettes. Så har du iallfall noe å slå i bordet med om noen ringer deg og tilbyr deg denne løsning, samt forteller litt om hvor komplisert dette er:

Det er flere måter å gå til verks på, men dette er den enkleste måten, synes jeg:

1.  Sørg for at du har en personlig profil på Facebook ;)
2. Logg inn på denne
3. Gå til denne adressen:http://www.facebook.com/pages/create.php

4. Velg hvilken kategori du føler din bedrift passer best i
- Lokalt firma eller sted
- Bedrift, Organsisasjon eller institusjon
- Artist, Band eller Offentlig Person
- Underholdning
- Sak eller Tema

5. Nå kommer du til underkategorier for å spesifisere innenfor hvilken gren av hovekategori din bedrift hører til.

 

6. Velg underkategori
7. Skriv inn navn på firma eller det du ønsker siden skal kalles
8. Check boksen for at du godtar Facebook Pages Terms (Vilkår)
9. Trykk på kom i gang.

 

10. Siden er opprettet og som default LIVE.
11. Trykk på Rediger side øverst til høyre

12. Trykk på kun administratorer kan se denne siden og lagre endringer. Nå har du skjult siden til du får fyllt den med innhold.
13. Trykk på vis side oppe til høyre, så får du forslag til steg videre.
14. Ønsker du hjelp med siden NÅ, så er det helt ok. Du klarer nok det aller meste selv, men Facebook gir sideeiere mange muligheter grafisk og da vil du i mange tilfeller måtte lese deg opp eller
kontakte selskaper som oss i Sempro, for hjelp til å legge en strategi, bygge landingssider, applikasjoner osv.

Dette var kun en basic-innføring i hvordan du enkelt kan spare ditt selskap fra å betale 10000 kroner for å opprette en side. Du bruker kortere tid på å opprette siden enn du har gjort på å lese dette blogginnlegget.  Synes du dette var nyttig så kommenter gjerne her eller på vår Facebookside .

Kenneth Madsø
Senior Rådgiver
Sempro AS