Det finnes uttalige QR-kode (Quick Response Code) generatorer der ute. Personlig bruker jeg ofte Bit.ly og har opprettet en egen konto der. Da får jeg også statistikk på hvor mange som har benyttet linken enten ved å klikke på den eller ved å scanne QR-koden som automatisk genereres for deg. Her er de enkle stegene til hvordan du kan lage din egen QR-kode.
QR-kode for dummies
 


Hvordan lage din første QR kode!
I URL feltet skriver du inn www.bit.ly

Du vil da få opp denne nettsiden:

Bit.ly nettside for statistikk og linker
I det åpne feltet limer du inn nettadressen du ønsker en QR-kode til:

Enkel guide til hvordan lage QR kode
Så trykker du på "Shorten" , og får opp dette bildet: (du er nå nesten ferdig.)

En enkel guide til å lage din egene QR-kode
Trykk på "Info Page+"

Du vil da få opp statistikk for klikk på linken OG en ferdig generert QR-kode.
En enkel guide til QR-kode
Der ser du QR-koden din. Trykk på denne og du vil få QR- koden din alene. Da er det bare å kopiere og benytte koden som du vil. I tillegg om du har en konto hos Bit.ly, så vil du hele tiden kunne sjekke hvor mange som har scannet koden din og om det faktisk fungerer for det du forsøker å formidle.

Mange har kanskje behov for EPS format eller logofarger, her kan man søke seg frem til en mengde gode generatorer på nett. Det finnes også selskaper og personer som tar på seg å lage custom designed QR koder, så mulighetene er uendelige. Men til helt basis bruk feks på Facebook side eller til en liten poster, så holder denne QR-koden lenge. Legg den på Pinterest og se om det svarer seg, bruk den i FB-ads og få mer ut av annonsene.

Har du noen gode tips til generatorer eller andre måter å gjøre det på?  Eller har du brukt QR-koder på måter som skiller seg ut, så hører vi gjerne om det.